Županija u borbi protiv komaraca traži pomoć Vlade

Borba protiv komaraca u Osijeku i okolici i dalje ne daje nikakve rezultate. Nakon neuspjeha u tretiranju komaraca u Osijeku, spas će, čini se, morati doći s razine države. Na zajedničkom sastanku, predstavnici Grada i Županije poslali su poziv u pomoć Vladi, od koje hitno traže 5 milijuna kuna. Novcem bi se financirala dezinsekcija odraslih komaraca na području cijele županije.

Osijek je na tretiranje komaraca ove godine potrošo 3 milijuna kuna, no to nije dovoljno jer čak 34 jedinice lokalne samouprave na području Županije ne provode nikakve mjere kontrole komaraca. Ostale općine i gradovi imaju simbolično planirana sredstva od 10 do 50 tisuća kuna. Grad i županija stoga traže konkretnije uključivanje Vlade u rješavanje zajedničke javno-zdravstvene problematike.

Zavod za javno zdravstvo osječko-baranjske županije izradio je procjenu aktivnosti, metoda i postupaka koje bi se sada trebale učiniti, a za to će trebati čak dodatnih 5 milijuna kuna koje grad Osijek i županija traže od vlade Andreja Plenkovića. Župan Ivan Anušić danas će u 12h u velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije održati izvanredni sastanak koordinacije gradonačelnika i načelnika Županije s temom kontrole komaraca na ovom području.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

10 + six =

Vrijeme danas