Županija ulaže u poduzetništvo mladih

Nakon što je čak 274 učenika uz veliku podršku profesora protekle školske godine sudjelovalo na ukupno 13 radionica u sklopu projekta koji potiču poduzetništvo srednjoškolaca, Osječko-baranjska županija i ove je godine odlučila izdvojiti znatna sredstva za projekt “Učeničkog poduzetništva”, odnosno za “Poduzetničku akademiju” i “Malu školu poduzetništva”.

Naime, za provedbu ovih projekata Županija u školskoj godini 2019./2020. planira uložiti čak 50.000 kuna, nasuprot 30.000 kuna od prošle školske godine, kada su srednjoškolci na svim aktivnostima pokazali veliku razinu motiviranosti te kroz interaktivan način učenja usvojili nova znanja.

Također, u skladu s trendovima, ove će se školske godine pronaći i aktivnosti za osnovnoškolce, koji će moći primjerice sudjelovati u radionicama “Poduzetničke igre” koja predstavlja simulaciju poduzetničkog pothvata, a provodi se prema metodologiji Međunarodne organizacije rada.

Cilj ovakvih projekata je razvijanje poduzetničkog duha od mladih dana, kako bi nakon završetka obrazovanja bili sposobni pokrenuti vlastito poduzeće i pronaći posao uz pomoć svojih ideja.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

10 + fourteen =