Zvonimir Kalić među tri najbolja mlada hrvatska poljoprivrednika

S petog Europskog kongresa mladih poljoprivrednika u Bruxellesu vratili su se i hvatski predstavnici. Na skupu koji je organizirala Europska Pučka stranka sudjelovalo ih je 300, a 12 ih je predstavilo svoje projekte. Među njima je i najbolji mladi hrvatski poljoprivrednik 24-godišnji Ivan Gašić, koji je otvorio siranu i obitelj spasio od bankrota. Sada godišnje proizvedu 200 000 litara mlijeka, a od toga 30 tisuća prerade u sir. No, uspješan je bio i Zvonimir Kalić iz Vrpolja koji je bio među 10 najboljih poljoprivrednika u Hrvatskoj. Iako su nagrade na europskoj razini otišle u Belgiju, Italiju i Portugal ovi mladi poljoprivrednici zadovoljni su viđenim i doživljenim.

 

S proizvodnjom industrijske konoplje počeo je 2014 godine nakon što mu se djed teško razbolio i nakon što su se uvjerili u veliku učinkovitost hladnog prešanog ulja na zdravlje ljudi.

Zvonimir Kalić, po struci magistar međunarodnih odnosa i diplomacije, ali po zanimanju poljoprivrednik i nositelj OPG-a Kalić, čije je sjedište u Đakovu, naučeno znanje na fakultetu želi primijeniti na svom imanju.

Kalići danas uz četiri osnovna proizvoda koja imaju od prvoga dana kada su krenuli s preradom, nude još 20-ak različitih proizvoda kojima je baza ili dodatak konoplja .

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

5 × four =

Vrijeme danas