Zvonimir Kalić i njegova konoplja među deset najboljih poljoprivrednika

Službeno su završile prijave na natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/cu a kojega je četvrtu godinu za redom organizirala hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir. Na natječaj je pristiglo 27 prijava, od čega 12 žena i 15 muškaraca. Stručno prosudbeno povjerenstvo odabralo je deset najboljih projekata, a među njima i pobjednika koji će predstavljati Hrvatsku na europskom izboru u Europskom parlamentu. Zvonimir Kalić vlasnik OPG-a Kuće konoplje u Vrpolju prošle je godine ostavio snažan dojam na stručni ocjenjivački sud u izboru za najboljeg mladog poljoprivrednika Hrvatske svojim projektom proizvodnje industrijske konoplje. Zvonimir se ponovno prijavio na natječaj te je izabran u najužem krugu kandidata za najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj, a onda i u Europskoj uniji. Ove je godine prijavio jedan novi projekt.

Obitelj Kalić u Vrpolju ima prodavaonicu te izložbeni prostor uz edukaciju. Najvažnije su ideje, dodaje Kalić, uz obavezno praćenje trenodova, a domaći poljoprivrednici idu uz bok onima iz drugih europskih zemalja.

Proglašenje pobjednika održat će se 9. travnja 2019. Za pobjednika natječaja, kao i za deset najboljih bit će osiguran put u Bruxelles, posjet EU institucijama a pobjednik će ući u direktan izbor za najboljeg mladog europskog poljoprivrednika.

KALIC2_0401

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

eighteen − 13 =

Vrijeme danas